Bokanmeldelse

HeiHei!

En av hovedgrunnene til at vi lagde blogg er at vi skulle skrive en bokanmeldelse. Det er vel ikke så veldig spennende, men det må gjøres. Jeg valgte derfor å skrive bokanmeldelse om boka Variantene.

Variantene er en bok skrevet av Robison Wells som er en Amerikansk forfatter. Variantene er en slags serie hvis man kan kalle det det. Den har i hvertfall en oppfølger som heter Ekko, som jeg leste før jeg leste Variantene noe som kanskje ikke var det smarteste jeg har gjort. Begge bøkene var i hvertfall veldig bra. 

Boka handler om en gutt som heter Benson Fisher. Han var et fosterbarn som hadde bodd i mange, mange fosterhjem før han fant ut om Maxfield Academy. Han merker med en gang han starter at skolen er annerledes, ikke dårlig, men annerledes. Skolen har ingen voksne, bare en stemme som forteller dem om hva som skal skje i løpet av skoledagen. Han blir kaldt maska. Siden det er ingen voksene der kan fort bli kaos og for å unngå dette har ungdommene delt seg inn i tre fraksjoner Kaos, Samfunnet og Variantene. De tre "gruppene" fordeler ulike oppgaver og ansvarsområder mellom seg.

Det alle tenåringene har til felles er at alle har bakgrunn fra fosterhjem og lignende og ingen av dem vet hvorfor de er på skolen. Etterhvert merker Benson at ting ikke er som de skal og har man først kommet seg inn på skolen kommer man seg aldri ut igjen. Mange har derfor prøvd å rømme, men dette blir hardt straffet. Det er også mange av ungdommene som forsvinner på mystisk vis. Mot slutten av boka bestemmer Benson og de andre seg for å rømme, men det går ikke akkurat som planlagt og de får seg en STOR overraskelse.

 

Jeg syns boka var utrolig bra og jeg ville ikke legge fra meg boka. Boka var spennende hele tiden og når jeg trodde at jeg ikke kunne bli mer overrasket, så bare BOM! Han fikk meg til å være med hele tiden og han fikk meg til å føle det karakterene følte. Dette er en bok jeg definitivt anbefaler! JEG ELSKER DEN!!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

nordbakk & nilsen

nordbakk & nilsen

15, Porsgrunn

Hei! Vi er to jenter fra Stridsklev Ungdomsskole som har et skoleprosjekt om å lage blogg. Så her er den:-) Insta: @idahelenenielsen @stinenordbakk

Kategorier

Arkiv

hits